De belangrijkste fotoprijs van Nederland komt naar Texel. Van 9 tot en met 30 juni 2019 zijn in de voormalige Jan Drijverschool in Den Hoorn de prijswinnende foto's en series te bewonderen. Van bodemdaling en klimaatverandering in Jakarta tot de epische Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden, van een rokende Thierry Baudet tot een serie over het succesvolle Texelse zaalvoetbal, de Zilveren Camera is zeer divers en geeft een tussenstand van de huidige Nederlandse nieuws- en documentairefotografie. 

Zilveren camera

Tijdens de Zilveren Camera-tentoonstelling geven prijswinnaars lezingen, rondleidingen en workshops, van de hoofdprijswinnaar Cynthia Boll, onder meer bekend van de RTL4 serie 'Het perfecte plaatje', storytelling prijswinnaar Anais Lopez tot fotograaf Jeroen Toirkens, die samen met bekend schrijver en programmamaker Jelle Brandt Corstius een workshop en lezing geeft over zijn project Borealis, over de noordelijke bossen op aarde, 'de rechterlong van de planeet'. Sportfotograaf Olaf Kraak vertelt over zijn leven als sport- en nieuwsfotograaf en hoe hij zo het Texels Zaalvoetbalteam Texel '94 moest volgen. Rondom de voormalige school staan portretten van Hoornders opgesteld, gemaakt door bewoners van de Novalishoeve, in samenwerking met fotograaf Anoek Steketee. Meer activiteiten worden aangekondigd. 

Texelse scholen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de educatieve programma's. Op aanvraag zijn rondleidingen door de tentoonstelling mogelijk. 

De Zilveren Camera Texel wordt georganiseerd tijdens de Juni Kunstmaand door Arnold van Bruggen van MOK, het toekomstig centrum voor het documentaireverhaal in Den Hoorn. www.mok-texel.org

9 t/m 30 juni 2019

Zilveren Camera-tentoonstelling

(voormalige) Jan Drijverschool
Naalrand 2
Den Hoorn

Openingstijden: alle dagen open, behalve vrijdag

Entree: gratis


Informatie

Tussendoor zijn rondleidingen door de tentoonstelling mogelijk op aanvraag. Voor scholen en jongeren is een educatief programma beschikbaar. 
Website: www.zilverencameratexel.nl 

 

© 2012 - 2023 WEBJONGENS