Kom naar Lange Juni, Cultuurmaand Texel. Een maand vol muziek, cultuur en kunst. Verrassingen en pareltjes. Heb je zin om leuke dingen te doen? Wil je iets horen wat je nog nooit gehoord hebt? Genieten van livemuziek, workshops volgen, dansen, opera zingen, bijzondere kunstwerken bewonderen of smaken van vroeger proeven? De Lange Juni cultuurmaand heeft het allemaal.

Bijna dagelijks kun je wel ergens op het eiland een voorstelling, optreden of expositie bezoeken. Plan dus snel je Texelbezoek! Op de website van de VVV vind je tips voor de leukste overnachtingsadressen verspreid over het eiland.

Word vriend van Lange Juni

Help de vele vrijwilligers om hun evenement of activiteit op de kaart te zetten. Steun alle evenementen en activiteiten op heel Texel, tijdens de Lange Juni-maand van eind mei tot begin juli.

Het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang in de aanloop naar Lange Juni steeds het laatste nieuws.
Tijdens Lange Juni sturen we je elke donderdag de agenda voor de komende week.

Volg ons op Facebook.

14 juni t/m 20 juni 2019

 • 4 deelnemers van: Als ik de zee maar zie

  Dag van het strand en de zee

  Een gezellige Dag van het strand en de zee voor het hele gezin in Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora op zondag 16 juni 2019.
 • WAVES Festival

  WAVES Festival 

  WAVES is een fonkelnieuw sport- en muziekfestival op Texel. Bedacht door echte Texelaar en tweevoudig Olympisch en wereldkampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe.
 • Artiesten Music meets Texel

  Music meets Texel

  Elk weekend presenteert Music meets Texel muzikale talenten met sfeervolle optredens.
 • Skemere, tussen licht en donker zijn

  Skemere

  Tijdens dit intieme festival op een ongewone locatie en magisch tijdstip lopen de bezoekers in groepjes langs dichters, muzikanten en andere verrassende optredens.
 • Deco Workshop

  Maak je eigen Deco-stuk tijdens een 3 uur durende workshop.
 • S.E.A. - Science Encounters Art

  SEA presenteert: ART TOUR TEXEL 2019
 • De 6e Rede van Texel

  Ankie Broekers-Knol houdt Rede van Texel

  Niemand minder dan mevrouw Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer der Staten Generaal, spreekt op vrijdag 21 juni 2019 de Rede van Texel uit in de Zeemanskerk van Oudeschild. In september 2018 kondigde ze aan dit voorjaar de Eerste Kamer te verlaten. Dit betekent dat de redevoering door mevrouw Broekers-Knol dit jaar nagenoeg samenvalt met haar afscheid als Kamervoorzitter.
 • Vol theater

  Extra veel theater

  Extra veel voorstellingen met o.a. Guido Weijers, Sara Kroos, Martijn Kardol, Berry Lussenburg en de artiesten van Music meets Texel.
 • Markt van de Smaakbelevenis

  Bonte culinaire belevenissen

  Aan lange tafels genieten van bijzondere gerechten en Texelse smaken bij Landgoed de Bonte Belevenis, aan de rand van de duinen bij Den Hoorn.
 • Nieuwe Maten blazersensemble

  Concerten in het Hoornder kerkje

  Vox Antiqua, Cinco Ventos, Nieuwe Maten en Tzu-Chi Pan brengen schitterende stukken ten gehore in het Hoornder kerkje, het karakteristieke witte kerkje in Den Hoorn.
 • ton kalle

  De oude vuurtoren, een baken aan zee

  In een tijdelijke werkplaats werkt Ton Kalle gedurende 3 weken aan het grote beeld De oude vuurtoren, een baken aan zee. Mensen kunnen langskomen om te zien hoe het beeld wordt gemaakt.
 • Zomeravondconcerten

  Zomeravondconcerten

  Schitterende klassieke stukken in de historische kerken van Den Hoorn, Oosterend, Den Burg en Oudeschild.
© 2012 - 2019 WEBJONGENS
Volg Lange Juni!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief