In 2013 is Stichting Lange Juni opgericht door Cor van Heerwaarden. Hij zag dat op het eiland Texel in de maand juni verschillende culturele activiteiten werden georganiseerd in de buitendorpen, zoals de kleinere dorpen op Texel worden genoemd. Deze werden helaas maar matig bezocht. Door krachten te bundelen konden deze culturele activiteiten naar een groter publiek gecommuniceerd worden. En met succes, Lange Juni is al zeven jaar een begrip op Texel! Dat Cor dit signaleert en oppakt is niet zo vreemd. Hij was jarenlang de drijvende kracht achter Theatercafé Klif 12 en huiskamerfestival Broadway in Den Hoorn.

Naamsverandering
Inmiddels communiceert de stichting niet alleen de Lange Juni, maar doet zij dit voor vele culturele gebeurtenissen die jaarrond plaatsvinden. Daarom heeft de stichting besloten dat het tijd is voor een andere naam die beter uitstraalt waar zij mee bezig is en waarvoor zij staat.

Vanaf 2021 zal Stichting Lange Juni verder gaan als Stichting Texel CultuurEiland, een non-profit organisatie voor cultureel Texel. De nieuwe naam Texel CultuurEiland dekt veel meer de lading en geeft de stichting de mogelijkheid om alle culturele, kunstzinnige, creatieve en andere uitingen op het eiland nog meer met elkaar te verbinden. Hierbij zal de stichting zoveel mogelijk organisaties en ondernemende kunstenaars stimuleren om kwalitatief goede exposities, optredens en of evenementen te presenteren.

​Texel CultuurEiland faciliteert in en informeert over de bekendheid van en over culturele kwaliteitsevenementen en het culturele aanbod dat op Texel plaats vindt door het jaar heen.

Daarnaast zorgt Texel CultuurEiland voor sociale cohesie tussen het culturele aanbod en bewoners en bezoekers van het eiland.

Ga naar de website: https://www.texelcultuureiland.nl/

 

 Logo 2

© 2012 - 2024 WEBJONGENS