Cultuurnacht Texel zet in het begin van 2019 het brede culturele aanbod van Texel in de spotlights. Onder andere muziek, dans, kunst, historie en een voorproefje van de culturele events van Texel krijgen tijdens de Cultuurnacht Texel een sfeervol podium.

De eerste editie vond plaats in Oudeschild, voor 2019 draagt Oudeschild het stokje over aan De Waal. De tweede Cultuurnacht Texel wordt georganiseerd in en rondom Dorpshuis De Wielewaal, de kerk, Hotel de Waal, Museum Waelstee en Hotel Brasserie Rebecca. De locaties zijn tussen 19.30 en 01.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis en er is een cultureel aanbod voor jong en oud.

Volg de Cultuurnacht Texel Facebookpagina om op de hoogte te blijven van deze unieke cultuurervaring.

Download hieronder het blokkenschema of het complete programma overzicht. Hierin kunt u per categorie bekijken wie de deelnemers zijn aan de Cultuurnacht 2019 en wat ze precies gaan doen.

blokkenschema01   programma01

 

Een greep uit het bomvolle programma:

  • Popkoor Texel – olv Arlene Coyle
  • De Cultuurnacht Poezie Slam 2019 – Texelse dichters o.l.v. Roop organiseren een Slam voor en met Texelse dichters. Het publiek bepaalt de uiteindelijke winnaar.
  • Music Meets Texel – muziek van The Journeyman. Oude muziek door jonge muzikanten, van lekker funky tot intense slow blues.
  • SomPop Popkwis
  • Verhaal “De Sommeltjes” van de Historische Vereniging – Arthur Oosterbaan vertelt een kort verhaal dat door Sommeltjes verstoord zal worden…
  • Verhalen in de wind – verhalenvertellers vertellen in de huiskamers van dorpsbewoners van De Waal hun meeslepende, droevige, vrolijke, indringende, humoristische, ontroerende verhalen.
  • Felix Marseille – de show van deze 17-jarige OSG leerling bestaat uit een solo act waarin hij in zijn eentje diverse bekende popnummers speelt met behulp van een loop station.
  • Typisch De Pastorie – Anet en Wessel van Pastorie De Waal verzorgen samen een bijzondere presentatie. Een stukje ‘kunst’ door Anet en een bijzondere ‘snack’ door Wessel.
  • ‘De verhalen van Kees Kikkert’ – Een vervolg op de prachtige verhalen van deze markante Hoornder ‘natuurboer’ verteld tijdens “Op het erf bij” tijdens Klifhanger. Verhalen verteld door Kees, opgetekend door zijn partner Saskia Lemmens en met muziek begeleid door Ilse Rooyackers.
  • Optredens van Artex-leerlingen (PDF met meer info)

 

cultuurnacht texel

Mogelijk gemaakt door:

 

stift

teso

VVV Texel

Texelfonds logo 160

RB logo 160

Stayokay

en diverse
fantastische ondernemers
in De Waal

 

Wil je als eerste het laatste nieuws?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

© 2012 - 2019 WEBJONGENS