Vox Antiqua, Cinco Ventos en Nieuwe Maten voeren schitterende stukken op in het Hoornder kerkje.

Nieuwe Maten blazersensemble

19 mei 2019: Vox Antiqua

Kamerkoor Vox Antiqua uit Den Haag is een gemengd koor, dat a capella oude muziek zingt: religieuze en wereldlijke muziek uit de renaissance en de vroege barok. In de Hoornder kerk met zijn mooie akoestiek zal het koor op 19 mei een programma zingen met koormuziek uit de Engelse renaissance: de tijd van Queen Elisabeth I en Shakespeare. Componisten als Henry Purcell, William Byrd, John Dowland en Thomas Morley schreven in deze bloeiperiode prachtige muziek, die soms religieus en gedragen, dan weer vrolijk en wereldlijk van karakter was. Geniet mee van deze juweeltjes, gezongen door het in deze muziek gespecialiseerde Vox Antiqua onder leiding van dirigent Peter van der Leeuw. Website:

Concert op 9 juni 2019: Cinco Ventos

De naam Cinco Ventos betekent letterlijk vijf winden, toepasselijk voor vijf blazers maar ook met een knipoog naar de nieuwe hoboïste en sommige stukken die ze uitvoeren. Zo spelen ze een tweetal Zuid-Amerikaanse stukken: “Suite Belle Epoque in Sud America” van de Braziliaanse componist Medaglia, een zeer afwisselende reeks van Braziliaanse en ander Zuid-Amerikaanse volksmelodieën en “Aires Tropicales “ van Paquito D’Rivera, een in 1948 geboren Cubaanse componist/klarinetist/saxofonist. En niet te vergeten de Spaanse compositie “Andaluza” van Granados. 
Momenteel zijn ze druk bezig met het schitterende blaaskwintet van Carl Nielsen, een kwintet van Taffanel en de “Summer Music" van Samuel Barber dat niet zo vaak wordt uitgevoerd en dat een fantastische weemoedige sfeer heeft.

16 juni 2019: Nieuwe Maten

Een blazersensemble uit de Zaanstreek dat voor de 10e keer op Texel optreedt. Voor het programma van 16 juni bestaat de bezetting uit:
Rieneke Weber (fluit), Else Schaaij (fluit), Andre Beens (hobo), Esther Probst (hobo), Nienke de Jong (klarinet), Annemiek Vloon (klarinet), Arjan Sas (hoorn), Ronald Bakker (hoorn), Boukje Jonkheer (fagot), Martin Jansen (fagot).
De muzikale leiding is in handen van Herman Draaisma, sinds 1992 in vaste dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam als (bas)klarinettist. Naast dirigent van Nieuwe Maten is hij verder dirigent van o.a. strijkorkest Zoroaster in Utrecht en strijkorkest Arcato in Zutphen.

19 mei 2019

Vox Antiqua

Hoornder kerkje
Den Hoorn

aanvang: 15.00 uur

entree: € 9,-

www.voxantiqua.nl

9 en 16 juni 2019

Cinco Ventos en Nieuwe Maten

Hoornder kerkje
Den Hoorn

aanvang: 16.00 uur

entree: gratis
collecte na afloop

 

© 2012 - 2019 WEBJONGENS
Volg Lange Juni!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief