'Ik en Jij en Iedereen die we zien' is een serie grote portretten van Hoornders, gemaakt door acht bewoners van de zorgboerderij Novalishoeve, te zien op het terrein van de voormalige Jan Drijverschool in Den Hoorn van 9 tot en met 30 juni 2019.

Ik en Jij en Iedereen die we zien

De portretten zijn het eindresultaat van een serie workshops portretfotografie die de acht deelnemers volgden onder begeleiding van fotografe Anoek Steketee (Den Hoorn). 

Aan de hand van voorbeelden van het werk van Anoek en het werk van bekende fotografen ontwikkelden de deelnemers hun eigen stijl en visie. Het maken van een portret van een Hoornder is de eindopdracht. Voor deze opdracht benaderden de deelnemers zelf een inwoner van Den Hoorn die ze interessant vinden of graag wat beter zouden willen leren kennen. Voor de deelnemers - die veelal een psychiatrische achtergrond hebben – was dit best een grote drempel. Deze samenwerking tussen de bewoners van de Novalishoeve en Hoornders heeft geleid tot een bijzondere serie portretten en verhalen. Op de Novalishoeve zelf is een tentoonstelling te zien van portretten die Anoek op haar beurt maakte van een aantal bewoners van de Novalishoeve. 
 

9 t/m 30 juni 2019

Ik en Jij en Iedereen die we zien

Voormalige Jan Drijverschool, Naalrand 2, Den Hoorn
Open: alle dagen behalve vrijdagen, 11.00 – 17.00 uur

Novalishoeve, Hoornderweg 46, Den Hoorn
Open: alle dagen behalve op zondag, 10.30 – 16.00 uur

Entree: gratis

www.anoeksteketee.com
www.novalishoeve.nl

© 2012 - 2024 WEBJONGENS